Centralna BosnaPolitika

Advokat Haris Kaniža imenovan za predsjednika Povjereništva NiP u SBK i Travniku

Travnički advokat Haris Kaniža imenovan je za predsjednika Kantonalnog i Općinskog povjereništva Naroda i Pravde u Travniku, što je i potvrdio na svom Facebook profilu. Haris Kaniža poznat je bosanskohercegovačkoj javnosti po uspješnom zastupanju djece i roditelja iz Vrbanjaca pred sudovima u RS-u i BiH.

 

-Povjereništvo u Travniku, kao i povjereništva u drugim gradovima SBK, sastoje se od sposobnih i stručnih članova naše društvene zajednice koji su spremni da svoja znanja i iskustva prenesu za dobrobit naše općine i kantona, ali prije svega za dobrobit naše države i svih njenih građana i naroda. Zato pozivamo sve naše građane i mještane, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost, da pristupe političkom projektu Narod i Pravda. Imamo spremne programe, ideje i projekte za predstojeće lokalne izbore i potrudićemo se da politiku predstavimo na drugačiji i pošteniji način nego što je ona do sada predstavljana. – napisao je Kaniža.

On poručuje kako su u Narodu i Pravdi spremni „ za borbu protiv korupcije, nepravde, nepotizma, štela, štimanja javnih nabavki, kao i protiv svih drugih društvenih devijacija i anomalija.“

-Ali i za borbu protiv vjerskih, nacionalnih i drugih vještačkih podjela koje razaraju naše društvo.
Za mnogo više zakonitosti, transparentnosti, javnosti, zaštite prava građana, odgovornosti, poštenja i pravednosti. – napisao je Haris Kaniža, novoimenovani predsjednik kantonalnog povjerništva NiP za SBk i Općinskog povjereništva Travnik.

Cilj je navode iz NiP-a bolji život, jači i brži ekonomski i privredni razvoj, adekvatnija zaštita životne sredine, bolji položaj mladih i realizacije mnogih drugih programa i projekata, posebno iz oblasti infrastrukture, odnosno komunalnih djelatnosti.