Politika

Tarik Šečić podnio ostavku na mjesto predsjednika OO SBB Travnik

Tarik Šečić, dosadašnji predsjednik OO SBB Travnik na svom Facebook profilu saopćio je kako podnosi neopozivu ostavku na ovu funkciju i kako će svoje djelovanje nastaviti u drugoj političkoj opciji.

 

-Dragi prijatelji, i ovim putem želim da obznanim da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika općinskog SBB Travnik, te da više ne želim da budem dio te političke priče. Odluka nije jednostavna, nije ishitrena i rezultat je dužeg nezadovoljstva koje se u meni akumuliralo. Nedosljedna politika, potpuno izgubljen politički kurs, gubitak karaktera i mnoštvo pogrešnih odluka prije svega vrha stranke doveli su do toga da javnost izgubi povjerenje u ovu političku opciju. Uz sve to, nepostojanje stranačke discipline, nepoštivanje organa stranke, centralizovani način odlučivanja dovodi do osjećaja da nisam u mogućnosti da provodim politiku i odluke za koje smatram da su ispravne.

Na kraju, praveći koalicije sa postojećim vladajućim strukturama, mijenjajući kurs i izdajući dosljednost po ko zna koji put, SBB se pretvorio u sve ono protiv čega sam se borio, i potpuno izdao moje političke ideale. – stoji u objavi Tarika Šečića.

Zahvaljujući se svojim prijateljima iz OO SBB Travnik, te kolegama iz drugih općinskih organizacija, on je dodao:

-Svoje političko djelovanje ću nastaviti u opciji za koji smatram da zastupa moje ideale i koja će da se bori protiv režima ovakvog kakav jeste. – stoji u objavi na Facebook profilu Tarika Šečića.