Asocijacija mladih SDA SBK organizovala tradicionalni iftar u Vincu

U organizaciji Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA SBK priređen je tradicionalni iftar kojem su prisustvovali članovi Asocijacije mladih SDA iz cijele BiH, te simpatizeri Stranke. Bila je ovo prilika da se skupa podijeli radost ramazana.

 

Vrijedni domaćini su se pobrinuli da sve izgleda besprijekorno i da se svi osjećaju ugodno. Uz iftar mladi su iskoristili priliku za druženje. Po završetku iftara ašare je proučio Eniz Šehić iz Gornjeg Vakufa, a izvođenjem ilahije Amra Batak iz Kreševa je uljepšala ovo ramazansko druženje.

Prisutnima se prvi obratio predsjednik KO Asocijacije mladih SDA SBK dr. Mersudin Hadžić. Zahvalio se svima koji su došli na iftar, a posebno gostima koji su došli iz drugih gradova širom cijele BiH.

Prigodno obraćanje održali su načelnik općine Jajce, potpredsjednik KO SDA SBK i predsjednik OO SDA Jajce Edin Hozan, glavni imam Medžlisa IZ Jajce prof. Zehrudin ef. Hadžić i dekan na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici prof. dr. Muharem Adilović.

Na kraju, dr. Mersudin Hadžić je podsjetio sve prisutne na obavezu svih nas za činjenjem dobrih djela. Budite ljubomorni jedni na druge, u činjenju dobrih djela, takmičite se međusobno, u činjenu dobrih djela i preporučujte strpljenje i činjenje dobrih djela – kazao je dr. Hadžić. Nakon što je Saudin Delić iz Jajca proučio drugo ašare i dekan prof. dr. Muharem Adilović poručio musafirsku dovu.