Sport

Bajrićevi kadeti ne znaju za poraz

Kadeti NK Travnik igraju fantastično i upisali su peti uzastopni trijumf te su jedini tim bez poraza u kadetskoj ligi. Mladi “Veziri” pod vodstvom trenera Senada Bajrića i dalje ne znaju za poraz, a nakon pet odigranih kola zauzimaju prvu poziciju na tabeli sa gol razlikom 17:3.

“Ekipa vrijedno trenira i svaku utakmicu daje svoj maksimum. Bilo je situacija u kojoj smo gubili pa stizali do preokreta i pobjede. Igrači su zajedno već nekoliko godina, nisu sebični i ono što je najbitnije već se osjeti timski duh, što je svakako ključ uspjeha. Mi uvijek igramo za gol više i svakako da je cilj prvo mjesto”, rekao je trener Bajrić.

Tim sa Pirote ima i najboljeg strijelca, a u pitanju je mladi Berin Čatić, koji sa svojih sedam golova ubjedljivo drži prvu poziciju najboljih golgetera. Osim njega, ističu se defanzivac Marko Baltić te vezni igrač i odličan kreator igre Adi Mujčić, koji je u pet kola zabilježio čak devet asistencija.

Da Travnik ima potencijala potvrdio nam je i koordinator Omladinskog pogona Adnan Beganović, koji je svojim dolaskom na ovu funkciju dosta toga promijenio unutar Omladinske škole nogometa. Od opreme, svlačionice, tople kupke i idealnih uslova za trening, Beganović se pobrinuo i da mladi travnički kadeti i juniori uskoro nastupe u novoj garnituri dresova, koja će biti unikatna i jedinstvena za mlade Vezire. Riječ je o vrhunskoj kvaliteti sportske opreme, no zasada nećemo otkrivati detalje ali je sigurno da će Travničani uskoro nastupiti u novom “brendu” sa izuzetnom kvalitetom i posebnim dizajnom.