Biznis

Bradara i Köpruner sa mladim poduzetnicama SBK: Ove žene su dokaz da se ovdje može živjeti

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, povodom 8. marta –  Dana žena, danas je u Travniku, u saradnji sa Snježanom Köpruner, direktoricom i većinskom vlasnicom firme GS – Tvornica mašina Travnik, upriličila kratak program za mlade poduzetnice iz Srednjobosanskog kantona.

 

Programu, koji je počeo u spomenutoj tvornici kratkim predavanjem gospođe Köpruner, prisustvovale su i žene koje obnašaju važne pozicije na federalnom i kantonalnom nivou, poput Helene Lončar, direktorice Federalnog zavoda za zapošljavanje, dr. Vlatke Martinović, direktorice Zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje FBiH, te ministrica u Vladi KSB, Mirjane Plavčić i Božane Petrović.

– Cilj je bio obilježiti Dan žena na malo drugačiji način, istaknuvši važnost dama iz različitih oblasti poduzetništva, kao i omogućiti damama koje imaju priliku kreirati javne politike da još jednom čuju probleme realnog sektora. Također, prijenos znanja i iskustva s iskusnijih poduzetnica na mlađe, koje tek počinju svoje poslovanje, također je važan, a tko je bolji uzor i mentor od gospođe Köpruner. Ove žene su primjer i dokaz da se u ovoj zemlji može uspjeti i da postoji itekako velika nada za bolju budućnost. –  izjavila je predsjednica Bradara.

 

– Mislim da je ovo prava ideja i oduševljena sam što mogu upoznati mlade žene s briljantnim idejama i čuti kako se bore te koliko su pune optimizma. Mislim da im treba pružiti svaku podršku. – naglasila je predsjednica Bradara.

 

Program je nastavljen obilaskom proizvodnog pogona firme GS-TMT, posjetom muzeju Ive Andrića, te je zaključen ručkom i druženjem u restoranu “Ex Ponto”.