Travnik

Centar za kulturu Travnik upriličio druženje sa medijima

JU Centar za kulturu općine Travnik upriličio je danas druženje sa predstavnicima medija koji izvještavaju iz Travnika, a povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija.  Druženju  uz doruča, pored direktora Centra za kulturu, Taika Ganića, prisustvovao je i načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić.

 

 

-Na ovaj način želimo iskazati zahvalnost za fer i korektnu dosadašnju saradnju, ali i pokušati pronaći moduse za neke nove vidove saradnje, obzirom da je plasiranje naših novosti jako bitna aktivnost i jedan od važnih načina na koji javnost pronađe put do nas. – kazao je Taik Ganić, direktor JU Centar za kulturu općine Travnik

Načelnik Općine Travnik, Admir Hadžiemrić naglasio je izuzetno dobru saradnju sa novinarima koji sa područja općine Travnik izvještavaju za elektronske i  printane medije, te za web-portale.

 

 

Svjetski dan slobode medija obilježava se svake godine 3. maja od 1993. godine kad ga je proglasila Glavna skupština Ujedinjenih naroda. Cilj obilježavanja tog Dana, koji okuplja medijske profesionalce, koji potom procjenjuju stanje slobode medija i raspravljaju o mogućnostima za rješavanje brojnih izazova, jest podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njezinih temeljnih načela.

Uspostavom Svjetskog dana slobode medija želi se upozoriti na to da se sloboda medija svakodnevno onemogućava u zemljama širom svijeta. Publikacije su cenzurisane, a novinari, urednici i izdavači se napadaju, zatvaraju i ubijaju.