Travnik

Travničani uz Dukat trčali kroz noć i gradske ulice

Strast za trčanjem u posljednje vrijeme zahvatila je pripadnike oba spola i različitih generacija širom BiH. Tako se i Travnik, organizacijom Noćne utrke, u nedjelju 03. septembra upisao na listu bh. gradova koji su se odvažili da skupe na jednom mjestu veliki broj zaljubljenika u ovaj vid sporta i rekreacije.

Zdravlje i ljepši izgled, oslobađanje od stresa, gubitak kilograma, ili pak samo zabava, neki su od motiva kojima se vodilo više od 500 učesnika koji su trčali kroz Travničke ulice stazom dugom pet kilometara.

Pored velikog broja Travničana koji su bodrili svoje sugrađane, učesnike trke je na cilju dočekalo i okrepljenje i osvježenje u vidu Dukat Fit-a, mliječnog napitka bogatog proteinima koji obezbjeđuje snagu, te Dukat čokoladnog mlijeka idealnog za nadoknađivanje energije potrošene tokom sportskih aktivnosti.

Kompanija Lactalis BH, iz čijeg bogatog portfolija stižu ovi proizvodi koji se preporučuju svima, a posebno rekreativcima i sportistima, podržala je ideju i nastojanja organizatora, Centra za edukaciju mladih iz Travnika, da promoviraju zdrave životne stilove i rade na stvaranju zdravog i sugurnog okruženja za djecu i mlade.