Sport

Članovi KK „Vezir“ uspješni na takmičenju Euro Cup u Austriji

 

Proteklog vikenda članovi Karate kluba „Vezir“ nastupili su na turniru „Euro Cup”  u gradiću Zell am See u Austriji na kojem učestvovalo preko 900 takmičara iz 23 države. U jakoj konkurenciji Travničani su ostvarili zapažene  rezultate.

Ajna Mehić zauzela je drugo mjesto u borbama pobjedivši u prvom krugu domaću predstavnicu Austrije rezultatom 6-0, a u drugom krugu je također savladala Austrijanku rezultatom 5-0, dok je u trećem krugu pobjedila predstavnicu Njemačke rezultatom 4-0. U polufinalu je također pobjedila predstavnicu Njemačke rezultatom 3-0, a u finalu je zaustavljena od predstavnice Švicarske.

ajna

 

Kadeti u sastavu Salih Selman, Midhet Mrakić  i Dženan Maglić osvojili su drugo mjesto u borbama, Nesib Begović takođe drugo mjesto, a Safet Mehić  treće mjesto.

Ekipu je vodio trener Arnes Selman koji je zadovoljan rezultatima svojih takmičara, s obzirom da Klub djeluje nepune dvije godine i da im je ovo prvo takmičenje izvan granica BiH koje se odvija po WKF pravilima.

-Veoma sam zadovoljan uspjehom mojih takmičara koji su prije svega pokazali veliku borbenost na tatamiju što je u sportu za mene prelijepo vidjet bez obzira na rezultat. Konkurencija je bila veoma teška, učestvovalo je preko 900 takmičara iz 103 kluba i 23 države, što je za nas  veliko iskustvo. Predstavili smo naš Klub i našu Općinu Travnik u lijepom svjetlu. U narednom periodu nas očekuju veoma važna takmičenja, jedan od njih je Jadran Kup u Splitu i izborno takmičenje u Bugojnu za djecu za odlazak na Balkansko prvenstvo. Bit će veoma teško doći do medalje jer je ovo prvo izborno takmičenje nakon objedinjena Karate saveza u BiH, ali se ipak nadamo dobrim rezultatima.- izjavio je trener KK „Vezir“, Arnes Selman.