Travnik

Dan općine Travnik donosi preko 100 zanimljivih sadržaja u mjesecu martu

Kulturno-zabavna i sportska manifestacija Dan općine Travnik koja se zvanično obilježava 21. marta, ove godine doživljava svoje 12. izdanje sa više od 100 sadržaja, a s ciljem promocije i popularizacije jedinstvenih travničkih vrijednosti.

 

 

Glasnogovornica manifestacija Aldijana Dizdar je istaknula da je Dan općine Travnik jedna od najsadržajnijih manifestacija na ovom području i događaj koji se priprema tokom skoro cijele godine.

Brojni umjetnici, sportisti, pojedinci i udruženja s nestrpljenjem iščekuju Dan općine Travnik kako bi iskoristili priliku za prezentaciju onoga što su tokom cijele godine vrijedno pripremali, kao i da na svoj način doprinesu obilježavanju ovog, za općinu Travnik značajnog datuma. –  kazala je Dizdar.

Prema njenim riječima, učešće su, kao i prethodnih godina prijavila brojna udruženja građana, nevladine organizacije, sportski klubovi, privredni subjekti, neformalne grupe građana, javne ustanove, kao i pojedinci.

Ovogodišnja manifestacija koja će se održavati u periodu od 07. do 21. marta na različitim lokacijama u Travniku, donosi brojne umjetničke izložbe i performanse, promocije knjiga i pozorišnih predstava, raznovrsna edukativna predavanja i zabavne radionice za odrasle i najmlađe, ali i mnoštvo sportskih aktivnosti.

Sekretar Općine Travnik i predsjednica Organizacionog odbora manifestacije Aida Daul kazala je da je i ove godine planirano da se realiziraju i aktivnosti čiji je organizator Općina Travnik te će pored prepoznatljive “kajganijade” i “kluba neizlječivih Travničana” koji će ove godine ugostiti jednog od najuspješnijih bosanskohercegovačkih trenera popularnog Dragana Jovića- Gagca, svečane sjednice Općinskog vijeća Travnik, biti upriličeno i druženje načelnika sa penzionisanim zaposlenicima Općine Travnik.

-Sasvim je izvjesno da će mjesec mart u Travniku biti obogaćen brojnim zanimljivim događajima koje vrijedi posjetiti, a iskreno se nadam i vjerujem da ćemo i ove godine uspješno obilježiti ovaj datum onako kako to naša općina zaslužuje. – naglasila je Daul.

Ističu da ni ove godine nisu izostavili ni one najmlađe te da će pored brojnih sadržaja posvećenih upravo njima, imati i jedan cijeli dan samo za sebe u okviru kojeg će biti upriličeno višesatno druženje i zabava uz brojne zanimljive sadržaje kao i proslava rođendana djece prvorođenih beba na sam Dan općine Travnik.

Organizatori manifestacije poručuju da će Travnik zasigurno na proljeće biti mjesto dobre zabave i brojnih kulturno-sportskih događaja te da će svi moći pronaći nešto za sebe. Dan općine Travnik, od 2012. godine obilježava se 21. marta i to na dan za koji se vežu brojna simbolična značenja, od kojih je najznačajniji dolazak proljeća i vremena kad se slavi život i sve budi i cvjeta, pa i raste trava, što opet ima veze i sa samim nazivom Travnika.

 

PROGRAM MANIFESTACIJE