Student InfoTravnik

Svečano otvorena nova zgrada Internacionalnog Univerziteta u Travniku

 

Svečanim presjecanjem vrpce, te brojnim kulturnim i zabavnim sadržajima otvorena je nova zgrada Internacionalnog Univerziteta u Travniku. Otvaranje novog, savremnog objekata i  početak rada u novim prostorima ozvaničili su prof.dr. Ibrahim Jusufranić, rektor IUT, Tahir Lendo, premijer SBK i Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik. Na ovaj način obilježeno je i 10 godina rada Internacionalnog Univerziteta u Travniku.

 

 

-Naš novi kampus je zgrada koja se prostire na 10.500 kvadratnih metara korisno upotrebljivog prostora i zvanično se predaje na upotrebu, prije svega studentima, ali i našim kolegama profesorima i saradnicima, kako bi svoje akademsko-obrazovne, ali i naučno-  istraživačke smjernice svakodnevno nadograđivali sa ciljem boljitka okruženja u kojem radimo. – kazao je prof. dr. Ibrahim Jusufranić, rektor Internacionalnog Univerziteta u Travniku.

 

 

Rektoru Jusufraniću priznanje je u ime Vlade Srednjobosanskog kantona uručio premijer Tahir Lendo, a Interancionalni Univerzitet u Travniku uručio je priznanja i zahvalnica pojedincima i kolektivima koji su pomogli razvoju ove privatne visokoškolske ustanove u proteklih 10 godina.

U sastavu Internacionalnog Univerziteta Travnik ima sedam fakulteta i pet deprtmana na Fakultetu politehničkih nauka. To su: Ekonomski, Pravni, Saobraćajni, Informatički, Ekološki , te Fakultet za medije i komunikacije.

Novi objekat u Aleji konzula u Travnik svojim izgledom dao je poseban pečat ovom dijelu grada. Dugo vremena zapušteni prostor sa ovim prelijepim objektom, te sa  još nekoliko obrazovnih , privrednih i stambenih objekata postaje najljepši dio Travnika.