Info

Dani dijaspore 2023: Otvorena izložba fotografija “Bosnom hodim”

Večeras je u Centru za kulturu općine Travnik u okviru manifestacije “Dani dijaspore 2023” otvorena izložba fotografija Envera Palalića. U ime organizatora manifestacije, Općine Travnik, prisutnima se obratila Jasmina Fajkić, a nakon toga je o novoj, četvrtoj po redu,  postavci izložbe “Bosnom hodim” govorio autor Enver Palalić.

 

-Još 2016.godine sam nakon nekoliko samostalnih i par skupnih izložbi odlučio jednu posvetiti i svojoj Bosni, pa je tako te 2016.-te  nastala prva Izložba sa tim naslovom. Kako stalno putujem po Europi, a često i po Bosni, fotke se gomilaju, odlučim 2022.godine  sa istim naslovom postaviti u Travniku ”Bosnom hodim”’-2. Tako je to postao serijal, jer sam 1. marta 2023.godine u povodu Dana nezavisnosti moje Bosne u Zagrebu postavio treću sa istim naslovom i evo sada nakon tri mjeseca i četvrtu iz serijala toga naslova. Na ovoj Izložbi sam kao i na ranijim predstavio 70 fotografija Bosne. – kazao nam je autor Enver Palalić.

 

Enver Palalić je Travničanin koji danas živi na zagrebačkoj i ljubljanskoj adresi, te je od 2010. godine, nakon odlaska, uveliko prisutan kako u Travniku, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini zbog svog iznimnog doprinosa baštinjenju i očuvanju fotografske građe.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript