Travnik

Defile maturanata 253. generacije Elči Ibrahim-pašine medrese

Sinoć je u Travniku upriličen defile 253. generacija maturantica i maturanta najstarije obrazovno – odgojne institucije u srednjoj Bosni, Elči Ibrahim – pašine medrese. Veliki broj roditelja i građana okupio se kako bi ih ispratio u nastavak obrazovne i profesionalne karijere.

 

Nakon defilea učenici su imali prigodno druženje u Atriju Medrese gdje je učenicima generacije, Safiji Dogan i Ahmedu Ljevakoviću, uručena diploma i priznanje za postignuti uspjeh.

U svom obraćanju direktor Medrese mr. Dževdet Šošić istakao je da je ova generacija prva u historiji Medrese koja je na ovaj način završila svoje srednjoškolsko obrazovanje, ali da su svojim zalaganjem i priznanjima uspjeli nadomjestili sve ono što je pandemija donijela sa sobom.

Muftija travnički Ahmed-ef. Adilović poručio je našoj mladosti da čuvaju pet stvari: jezik, islam, Poslanika Muhammeda a.s., Bosnu i Hercegovinu i Islamsku zajednicu.

Druženje je završeno u večernjim satima na zadovoljstvo svih što su dočekali da završe defileom četverogodišnje obrazovanje.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript