Travnik danas

Ekonomsko – ugostiteljska škola Travnik ispratila 64. generaciju maturanata

Danas je u Mješovitoj srednjoj ekonomsko – ugostiteljskoj školi Travnik  upriličena svečana dodijela diploma 64. generaciji maturanata, koja broji 92 učenika raspoređenih u četiri odjeljenja: ekonomski tehničar  33 učenika, hotelsko-turistički tehničar  27 učenika i frizer-vlasuljar 32 učenika.

 

Uspješno okončanje školovanja u Ekonomsko-ugostteljskoj školi, polaganjem maturskog ili završnog ispita, odnosno ispita zrelosi maturantima su čestitali razrednici: Sadik Selimović, Arna Šabić, Emir Šehić i Alem Koluh, pedagogica Samira Mameledžija i direktorica škole, Mehridžana Alibašić.

Rukovodstvo škole je izrazilo žaljenje što nije bilo u prilici organizovati maturalnu večer, jer ova, online generacija, zaslužuje mnogo bolje i mnogo više. U okolnostima u kojima su mnogi zreliji i mudriji gubili tlo pod nogama, ova generacija je pokazala da ni corona ni online nisu prepreka za mnogobrojna postignuća i izuzetan uspjeh.

Za 14 najboljih učenika, koji su ostvarili odličan uspjeh i imaju primjerno vladanje u svim godinama školovanja, direktorica škole je obezbijedila i uručila prigodne poklone, posebne pohvale i knjige, dok je učenici generacije, Hani Kolasević, dodjeljivanjem bakrene plakete, odato priznanje za uloženi trud i rad.

Direktorica je izrazila nadu da će pružena znanja, vještine i iskustva stečena boravkom u našoj školi maturantima omogućiti sigurnije koračanje nekim novim putevima, u kojima je važno da ljudi u njima prepoznaju prvo odgojenog čovjeka, pa tek onda obrazovanog stručnjaka. Iskrene čestitke maturantima i njihovim roditeljima!

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript