Politika

DESETI „TREĆI ENTITET“ se uspostavlja 2018.godine!

 

ŽO HDZ 1990 ŽSB oštro osuđuje „neprincipijelnu i povampirenu“ priču o trećem entitetu, jer ZNA SE TKO? i ZBOG ČEGA? Ovu priču već dvadeset godina pokušava nametnuti Hrvatima u BIH. Ponovno aktualiziranje priče o trećem entitetu je ništa više nego jeftina uvertira za predstojeće Opće izbore 2018. godine.

Ako je vjerovati predizbornim obećanjima HDZ BiH, a obzirom na podršku koju dobivaju od svog glasačkog tijela oni svoja obećanja očito i „ispunjavaju“, ovo je već DESETI „TREĆI ENTITET“, kojega je HDZ BiH do sad uspostavio, jer oni svoja obećanja očito ispunjavaju čim imaju toliku podršku naroda. Ako se ovaj trend obećanja nastavi, za dvadeset godina što ćemo imati još DESET „TREĆIH ENTITETA“ ili oni zaista podcjenjuju inteligenciju svog glasačkog tijela čim im istu priču „prodaju“ već dvadeset godina.

Mišljenja smo da je Hrvatima bio dovoljan i onaj jedan kojeg je svojim potpisom ukinuo upravo HDZ BiH.

Pozivamo sve relevantne čimbenike: Katoličku crkvu, gospodarstvenike, branitelje i političke predstavnike iz Republike Hrvatske da oštro osude i usprotive se svakom pokušaju nametanja spin priče o trećem entitetu u predizborne svrhe, jer je očito da je neprincipijelna politika upravo jedan od glavnih razloga odlaska Hrvata iz BiH te da Hrvati zapravo ne mogu više živjeti od „obećanja“ o TREĆEM ENTITETU I KANALU NA HRVATSKOM JEZIKU za koja se zapravo vodeća politička elita i ne zalaže.

A one koji zahvaljujući svojim poslušnicima i sljedbenicima iz Srednje Bosne priču o trećem entitetu po tko zna koji put pokušavaju nametnuti pozivamo da, kada se već zauzimaju za Hrvate i rješenje hrvatskog pitanja u BIH, svom hrvatskom narodu osiguraju ono što su drugi politički predstavnici svojim narodima u BIH već odavno osigurali: opstojnost u BIH, rješenje egzistencijalnog i nacionalnog pitanja, mogućnost zapošljavanja običnog čovjeka bez stranačke podobnosti, akademiju znanosti, kazališta, muzeje i sve one institucije koje drugi narodi u BIH zahvaljujući svojim političkim predstavnicima imaju, a Hrvati u BIH zahvaljujući Draganu Čoviću i njegovim sljedbenicima nemaju.

Glasače koji podržavaju manipulacije „pozivamo“ da se i dalje čvrsto drži svojih dosadašnjih političkih opredjeljenja što će im biti sigurna karta ka putu u inozemstvo i siguran nestanak s ovih prostora za što se i zauzimaju „zagovornici“ trećeg entiteta, jer

„Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvaćanje jednog naroda, da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju vlastitu korist od očigledne štete.“ ( Ivo Andrić)

 

 

Opa

Tužno