Travnik danas

Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku obilježio „Pink shirt day“!

Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku nizom aktivnosti obilježio je  „Međunarodni dan prevencije vršnjaškog nasilja“ – „Pink shirt day“. Aktivnosti su proveden u saradnji sa Mješovitom srednjom ekonomsko-ugostiteljkom školom Travnik.

 

 

Plesna koreografija pod nazivom „Život nije siv“ koju su pripremili članovi plesne sekcije MSEUŠ izvedena je  ispred Mještovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

Nakon toga uslijedila je „Šetnja u ružičastim majicama“ učenika Mještovite srednje ekonomsko-ugostiteljske škole i studenata Edukacijskog fakulteta i forum pod nazivom „Vršnjačko nasilje nije moj izbor“ na kojem su ovoj temi govorili predstavnici svih nivoa obrazovanja: predškolskih, osnovnoškolskih srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova, policije,  ministarstava i Centra za socijalni rad.

-Forum „Vršnjačko nasilje nije moj izbor“ je aktivnost koja ima za cilj da kroz javnu diskusiju i iskustva sa različitih pozicija dođe do konkretnih zaključaka za pravovremeno djelovanje i sprečavanje sve učestalije pojave vršnjačkog nasilja. Kroz ovu aktivnost nastojimo na sveobuhvatan način ukazati na ponašanja karakteristična za očigledno sve učestaliju nasilnu komunikaciju između učenika. – istaknuto je ranije na konferenciji za novinare na kojoj su ovim aktivnostima govorile Mehridžana Alibašić, direktorica MSEUŠ, doc.dr. Amra Tuzović, menadžerica za osiguranje kvaliteta na Univerziteta u Travniku i mr. Irmela Mujkić, koordinatorica aktivnosti.