Travnik danas

Ekonomska škola Travnik izvjestila roditelje i učenike o uzurpaciji imovine

Dragi učenici i poštovani roditelji/staratelji učenika MSEUŠ Travnik, u posljednjem periodu zaprimili smo brojne upite u vezi sa postavljenom žičanom ogradom ispred ulaza u školu, te ograničavanje kretanja učenika do škole dijelom neuređenog i blatnjavog prostora, dužni smo vas obavijestiti o sljedećem:

 

 

– Žičanu ogradu nismo postavili mi (Škola) nego novi korisnik parcele ispred škole, Katolički školski centar (KŠC). U prethodnim danima dimenzije postavljene ograde omogućavale su, mada na neasfaltiranom i blatnjavom području, učenicima i uposlenicima škole slobodno kretanje do škole i nazad, te nesmetano korištenje parking prostora do škole.

– Također, ono što je veoma bitno za sigurnost naše i vaše djece dopuštale su nesmetan prilaz vozilima hitne pomoći, vatrogascima, komunalnim službama, dostavi i sl. Međutim, dalje proširivanje ograde, mimo zakona i uputa nadležnih službi, dijelom na javni državni put, a dijelom na prostor koji pripada MS Ekonomsko-ugostiteljskoj školi Travnik i Mješovitoj srednjoj školi „Travnik“ rezultiralo je smanjenom slobodom i sigurnošću naših učenika i vaše djece.

– Škola nije u stanju poboljšati prolaz do škole, jer bi u tom slučaju mimo zakona vršili asfaltiranje prostora ispred škole, dato na korištenje KŠC-u od strane Općine Travnik niti možemo vršiti uređenje dijela vlastitog puta i javnog prostora –javnog puta jer je nezakonito uzurpirano! Ovakva situacija dovela je do činjenice da učenicima, ne vlastitom greškom, nismo u stanju pružiti uređen i siguran put do škole, ali je još gore da im nismo u stanju pružiti zaštitu u školi od eventualnih elementarnih nepogoda kakve su požari, poplave, zemljotresi, jer niti jednim vozilom, zbog uzurpacije javnog i našeg puta, nije moguće približiti se objektu škole i time sanirati štetu i spasiti živote učenika i uposlenika.

– Iako navedeno ne ohrabruje neophodno nam je vaše razumijevanje i podrška, jer rukovodstvo škole, svim legalnim sredstvima, kontinuirano nastoji da učini sve da obezbijedi slobodan i siguran dolazak i boravak učenika u školi.

 

Mješovita ekonomsko-ugostiteljska škola

Travnik