Student Info

FZF: Mladost stavljamo u prvi plan!

 

#Obrazovanje_gradi_BiH# rekle su nam tri tešanjske maturantice:

#Zamira_Sinanović, Farmacija 5+0

#Eldina_Bavrk, Farmacija 5 + 0

#Jacić_Aida, Radiologija 4+ 1,

i odabraše Farmaceutsko zdravstveni fakultet Univerziteta u Travniku kao instituciju gdje će studirati i dalje se usavršavati.

Kada je načelnik opštine Tešanj g-din Suad_Huskić proglasio Međunarodni sajam visokog obrazovanja TEŠANJ 2017, otvorenim, maturanti su u ogromnom broju posjetili štand Farmaceutsko zdravstvenog fakulteta UNT-a interesirajući se za smjerove: Stomatologija , Farmacija , Radiologija, Fizioterapija  i Sestrinstvo.

Pored brojnih maturanata Tešnja i okolnih gradova gosti našeg štanda su bili i ministar poljoprivrede u vladi ZE-DO kantona g.din Himzo Smajić sa saradnicima i brojni predstavnici bogate tešanjske privrede i ostali velikani ovog prekrasnog grada -istinskog privrednog giganta Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresirani su od FZF tima dobili odgovore na pitanja koja se tiču međunarodne akreditacije našeg fakulteta, procesa studija, Bolonjske deklaracije, opremljenosti i učila, pa sve do zaposlenja naših diplomanata.

Sudeći po svemu, a posebno iz interesa prisutnih i medija (tv i radio stanice) koji su mahom tražili izjave sa našeg štanda, Farmaceutsko zdravstveni fakultet je regionalno prepoznata i visoko poštovana visokoškolska ustanova.

Od srca čestitamo organizatoru sajma uz tvrdnju da će Farmaceutsko zdravstveni fakultet UNT-a u budućnosti biti dio ovih svijetlih događaja gdje se obrazovanje, mladost i privredni rast stavljaju u prvi plan.