Politika

HDZ 1990: Odgovor Željku Komšiću

Poštovani gosp. Komšić, temeljem Vaših istupa u medijima u kojima se dotičete i HDZ 1990 želim Vam kratko odgovoriti. Politička stranka HDZ 1990 nije utemeljena da bi se svidjela Željku Komšiću i njegovoj političkoj opciji, drugim političkim opcijama ili pak medijima.

 

 

HDZ 1990 je utemeljena kao odgovor lošoj dosadašnjoj hrvatskoj politici u Bosni i Hercegovini ali i pogubnoj politici tzv. „probosanskih“ stranaka koje imaju za cilj prije svega na nekorektan i neetičan  način hrvatski narod dovesti u podređeni položaj.

Vjerujem da ste upoznati jako dobro sa našim dosadašnjim radom, i ono što krasi HDZ 1990 jeste vjerodostojnost političkog djelovanja u proteklom periodu kao i ispunjenje obećanja koja smo dali našim glasačima. Jedno od tih obećanja jeste zaštita hrvatskog nacionalnog interesa gdje smo jasno postavili granice ispod kojih nećemo popustiti. Vi upravo pokušavate preći te granice u cilju prikupljanja jeftinih političkih poena čime radite nepopravljivu štetu Bosni i Hercegovini i HDZ 1990 za razliku od drugih stranaka Vam to ne može dopustiti.

Napominjemo da je HDZ 1990 samostalno na posljednjim općim izborima dobila oko 30 % ukupnih hrvatskih glasova, te kao druga po jačini hrvatska stranka u Bosni i Hercegovini štiti interes hrvatskog naroda ali ne na štetu uskraćivanja prava drugim narodima kao što to vi imate za namjeru.

 

Anto Bilić, zamjenik predsjednika HDZ 1990