Hrvatski premijer iz Kiseljaka poslao poruku potpore ravnopravnosti Hrvata u Središnjoj Bosni

Hrvati moraju biti ravnopravni na cijelom teritoriju BiH, uključujući i središnju Bosnu. Poruka je to koje nakon posjeta Kiseljaku uputio Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH, odgovarajući na pitanje zašto je Kiseljak odabrao za jedno od odredišta koje je posjetiti za dvodnevnog boravka u BiH, prvog vanjskopolitičkog otkako je imenovan predsjednikom Vlade.
“Došli smo u Kiseljak poslati važnu poruku o položaju Hrvata u središnjoj Bosni, uputiti jednu političku poruku koja će se konKretizirati kroz projekte Ureda za Hrvate izvan RH”, izjavio je Plenković.
Hrvatski je premijer izrazio zadovoljstvo projektima koji se uz potporu već spomenutog Ureda realiziraju u Kiseljaku. O njima je sudionike sastanka ministara u Vladi RH s Plenkovićem na čelu s hrvatskim dužnosnicima Kiseljaka i Srednjobosanske županije predvođenim Mladenom Mišurićem Ramljakom, načelnikom Kiseljaka, Josipom Kvasinom, predsjedateljem Sabora ŽSB i Nikolom Grubešićem, ministrom u Vladi ŽSB i predsjednikom ŽO HDZ BiH ŽSB izvjestio Zvonko Milas, predstojnik Ureda za pomoć Hrvatima izvan RH.
“Drago mi je čuti kako Vlada RH sufinancira veoma važan projekt izgradnje staračkog Doma kojeg u Kiseljaku gradi Caritas Vrhbosanske nadbiskupije. Vjerujem da ćemo u Kiseljaku realizirati još mnogo projekata, a posebno me raduje vidjeti da se ovdje puno radi i realiziraju projekti i za mlade, djecu, sve dobne skupine”, izjavio je Plenković.
Goste su u Kiseljaku osim načelnikovih suradnika dočekali i Ljubo Pravdić dikrektor JP Ceste Federacije gospodarstvenici Tomislav Slišković direktor tvrtke Sarajevski kiseljak, Ivan Samovojsk direktor tvrtke Tehnika d.o.o., Pero Pecirep direktor tvrtke Ceste Mostar d.o.o. te  don Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. U izaslanstvu premijera Plenkovića bili su i Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar vanjskih i europskih poslova, Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, Ivan Del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Davor Božinović, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Tena Mišetić, zamjenica predstojnika Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Zdravka Bušić, zamjenica ministra vanjskih i europskih poslova, Sunčana Glavak, glasnogovornica Vlade Republike Hrvatske, Zvonko Milas, predstojnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zrinka Ujević, pomoćnica ministra vanjskih i europskih poslova, Blanka Jurić Jerbić, ovlaštena za obavljanje poslova ravnateljice Ureda za protokol Vlade Republike Hrvatske, Nives Tiganj, opunomoćeni ministar, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini i Mira Vrdoljak, ministar savjetnik, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.
(ŽO HDZ BIH)