Travnik danas

Humanitarno udruženje „Sreća za sve“ od danas ima svoje prostorije

Danas su, u   povodu 20.decembra – Međunarodnog dana solidarnosti , svečano otvorene prostorije Humanitarnog udruženja „Sreća za sve“. Općina Travnik je adaptirala i renovirala poslovni prostor koji je u vlasništvu Općine i dala na korištenje Udruženju kako bi udruženje imalo što bolje uslove za funkcioniranje. Prostorije udruženja se nalaze na adresi Pašahamala br. 2.

 

 

Udruženje „Sreća za sve“ ima za cilj da kroz svoj rad i djelovanje pruži podršku djeci s poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima.

Cilj je, kako ističu iz ovog udruženja, poboljšati kvalitet života djeci s poteškoćama u razvoju i uključiti ih u sve sfere života. Jednako je važno pružiti odgovarajuću podršku roditeljima, koji nerijetko, tek kroz ovakve organizacije i dobivaju jedinu pomoć, a težinu njihove svakodnevnice, te stalnu brigu o djetetu koje ima poteškoće u razvoju, teško se mogu prevazići bez podrške. U nešto boljoj poziciji su oni roditelji koji imaju podršku porodice i prijatelja, ali briga o ovoj djeci ne smije biti stvar izbora ili spleta određenih okolnosti.

-Koristim ovu priliku da se zahvalim članovima udruženja na uručenom poklonu i zahvalnicama koje su napravili specijalno za ovu priliku . Općina Travnik će i u budućnosti podržavati rad humanitarnog udruženja „Sreća za sve“. – kazao je ovom prilikom Admir Hadžiemrić, načelnik Općine Travnik.

 

(foto: CN Live)