Zdravlje

Influenserice u misiji dobra podržale projekat Vezirovog dućana

U okviru projekta ”Dobri ljudi u misiji dobra” – mjesec je podizanja svijesti o kanceru grlića materice večeras je u Vezirovom dućanu upriličen još jedan razgovor o “temama o kojima se ne govori”.

O svjesnosti o postojanju teških oboljenja, podizanju svijesti o značaju redovnih ljekarskih pregleda, te o psihološkoj pomoći oboljelima govorile su dvije uspješne žene.

Profesorica Đenana Durek sinoć je razgovarala sa mr. sc. Nedžlom Maktouf, dipl. ing. agr. i univ. bacc. oec, nezavisnom Oriflame direktoricom, ekspert iz oblasti liderstva i influenca i sa Melihom Aličić, pedagogom psihologom, life style beauty influensericom, marketing menadžericom Estetskog centra “M Estetic” i make-up artististicom.

Psihološki pristup onkološkim pacijentima kroz praksu iz domena psihologije, pedagogije, estetike, mode, beauty i style influenca bila je tema razgovora.

 

– Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati u ovom humanom projektu koji organizuje Vezirov Dućan u Travniku. Veoma je bitno da se konstantno radi na podizanju svijesti žena o prevenciji kako karcinoma grlića maternice tako i drugih malignih bolesti. S druge strane, od velike je važnosti akcentirati da i sama pojava bolesti nije sram i ne znači kraj. U mnogim teškim životnim trenutcima imamo mnogo otvorenih opcija, ali moram vas podsjetiti da odustajanje nikad nije bila opcija. Uključiti influensere, kao i žene na dominantnim pozicijama u društvu sigurno može rezultirati višim informisanjem javnosti što u konačnici dovodi i do višeg broja osviještenih žena za preventivne preglede. – kazala je Nedžla Maktouf.