Politika

Izaslanstvo ŽO HDZ BIH ŽSB posjetilo Dobretiće i Jajce

 

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BIH ŽSB, Radoje Vidović, zajedno s članovima predsjedništva te ministrima u Vladi iz reda hrvatskog naroda posjetio je jučer općinske organizacije stranke u Dobretićima i Jajcu.

Domaćin u Dobretićima bio je Anto Sivonjić, predsjednik tamošnjeg Općinskog odbora HDZ BIH, a sastanku su nazočili i ostali članovi odbora, kao i HDZ-ovi vijećnici u Dobretićima. Domaćini su istaknuli lošu situaciju po pitanju obnova kuća porušenih u ratu, kao i poteškoće u radu ambulante, a posebno je naglašen problem lošeg stanja u oblasti gospodarstva te vrlo male stope zaposlenosti. Izrazito loša putna infrastruktura i nedovršen put prema Travniku, kao i vrlo nekvalitetne ostale lokalne prometnice stvaraju velike probleme u prometnoj komunikaciji, kazali su između ostalog domaćini.

Vidović je naglasio kako će dužnosnici HDZ-a BIH u Središnjoj Bosni nastaviti pomagati u skladu s mogućnostima, te se posebno zauzeti kod viših razina vlasti, kao i investitora kako bi pokušali dodatno potaknuti gospodarski, ali i društveni razvitak u Dobretićima.

„Nastojat ćemo animirati i predstavnike javnih poduzeća, koja bi mogla iskoristiti ovdašnji prirodni potencijal, a na dobro općine, ali i njezinih žitelja. HDZ BIH u ovoj općini nema načelnika kroz nekoliko izbornih ciklusa, ali to nije razlog da mi ovaj kraj zaboravimo i ne ulažemo u njega. Dobretići su bili i bit će prostor koji nećemo zaboraviti i nastavit ćemo skrbiti o njemu kao i o svim prostorima gdje žive Hrvati“, istaknuo je Vidović.

Posjet Dobretićima završio je posjeti župniku Župe Dobretići i razgovoru s njim.

 

 

 

HDZ-ovom izaslanstvu u Jajcu se priključio i Marinko Čavara, predsjednik F BiH, a dočekao ih je sa svojim suradnicima i članovima općinskog odbora, njegov predsjednik, Ivo Šimunović, ujedno i predsjednik OV Jajce.

Nakon što je izrazio svoje zadovoljstvo posjetom stranačkih dužnosnika i prijatelja, Šimunović je dao kratak pregled političke situacije u Jajcu nakon lokalnih izbora i početka implementacije izbornih rezultata. Izrazio je zadovoljstvo postignutim sporazumom koji je polazišna točka za poboljšanje položaja Hrvata u Jajcu, ali također nazočne upoznao kako SDA na sve načine izbjegava realizirati postignuti dogovor, što pričinjava značajne probleme i onemogućava rad na ispunjenju onih pitanja i zadaća koje žitelji ove općine očekuju vidjeti realizirane. Na sastanku se razgovaralo i o problemima vezanim za školstvo i zdravstvo.

Vidović je domaćinima čestitao na jako dobrom izbornom rezultatu, ali posebno na ustrajnosti na implementiraju izbornih rezultata kako bi se pozicija Hrvata u Jajcu popravila na bolje, a usprkos svim opstrukcijama s kojima su bili suočeni.

„Komunikaciju je potrebno intenzivirati, kao i ustrajnost te suradnju svih nas kako bi pokazali da smo spremni ostvariti naše ciljeve. Jajce nam tu može biti putokaz. Osobno stojim na raspolaganju, ali i svi naši dužnosnici na raspolaganju vama kako bismo zajedno prevladali sve izazove koji stoje pred nama“, poručio je Vidović u Jajcu.

Domaćine je pozdravio dopredsjednik HDZ BIH i predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara te ih kratko informirao o aktualnoj političkoj situaciji na višim razinama vlasti. Čavara je pozvao stranačke kolege iz Jajca da nastave biti uporni i ustrajni u borbi za opstojnost, ravnopravnost i rješavanje hrvatskog pitanja u BiH.

„Ovdje na ovim prostorima, koji su nakon izgnanstva u ratu doživjeli svoj povratak, svi moramo biti svjesni i spremni na žrtve koje se moraju prinositi za slobodu i ravnopravnost. Nema nam druge nego zajedno i čvršće nego ikad ranije zbiti redove i ostati zajedno svoj na svome“, zaključio je Čavara.

 

Odjel za informiranje
ŽO HDZ BIH ŽSB