Sport

Izbor najboljih sportista SBK za 2016 održat će se 3. februara u Vitezu

U maloj sali Općine Travnik  danas je održana  1. sjednica Organizacionog/Orgnizacijskog odbora ” Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2016. godinu ” sastavljenog od istaknutih sporskih radnika sa područja SBK/KSB, načelnika Općina Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Donji Vakuf i Novi Travnik, predstavnika resornog Ministartsva u Vladi SBK/KSB. Sjednicom je presjedavala ministrica Katica Čerkez koja je drugi put za redom na čelu Organizacionog/Organizacijskog odbora ” Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2016. godinu ” i koja se prisutnima obratila istaknuvši značaj ove manifestacije za Kantona, posebno za sportsite i sportske radnike koji daju svoj doprinos u razvoju sporta i da je jako važno da se oda priznanje za postignute rezultate tokom godine što Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta prepoznaje 14 godina kroz izdavajanje novčanih sredstava i aktivno učešće u radu tijela ove izuzetno značajne manifestacije čime doprinosi kvalitenom radu. Ministrica Čerkez istaknula je da  Vlada SBK/KSB za iduću godinu predvidjela povećanje sredstva sporta koja su namjenjena za sportsku infrastrukturu i čime će se doprinjeti boljim uslovima rada sportsita i uspjesima.

Članovima Organizacionog/Organizacijskog odbora obratio se načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić u svojstvu domaćina skupa i poželio uspješan rad i srtne dolazeće praznike i da se izaberu najbolji među najboljima.

Prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović i istaknuo da u ovogodišnjem  radu Organizacionog/Organizacijskog odbora neučeustvuju samo dvije članice Sportski savez općine Kreševo i Dobretići, da prisutsvo načelnika iz četiri Općine SBK/KSB dodatno govoi o značaju ove manifestacije kao i to što na čelu je resorna ministrica Katica Čerkez. Ovom prilikom predsjednik Saveza Mirsad Ibrišimbegović zahvalio se članicama Saveza na podršci i Ministartsvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta bez čije podrše ova manifestacija u ovako teškoj ekonomsko-finansijkoj situaciji ne bila ni održana.

Najteži i najdgovorniji zadatak pored članova Organizacionog/Organizacijskog odbora uspješan rad sa nadom da će ovogodišnji  “Izbor najboljeg sportiste Kantona “, članova tehničkog tima na kojem je teret organizacije ” izbora najboljeg sportsite Kantona za 2016. godinu ” pripada članovima Ocjenjivačkog suda/Žirija ” Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2016. godinu ” koja ima zadatak da izabere najbolje među najboljima.

Od ove godine Ocjenjivački sud/Žiri ” Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2016. godinu ” broji  7 članova jer pored predsjednika i potpredsjednika ima 5 članova Ocjenjivačkog suda/Žirija ” Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2016. godinu “.

Jednoglasnom odlukom prisutnih izabran je Ocjenjivački sud/Žiri ” Izbora najboljeg sportsite Kantona za 2016. godinu ” u sljedećem sastavu: Avdulah Zlotrg istaknuti sportski radnik, dobitnik Zlatne plakete Sportskog saveza SBK/KSB prijedlog  Sportskog saveza općine Vitez za predsjednika, Dragan Bilić prijedlog Nogometnog saveza SBK/KSB, za potpredsjednika, za članove izabrani su : Samir Pinjo na prijedlog Karate saveza SBK/KSB, Košarkaškog saveza SBK/KSB i Sportsko ribolovnog saveza SBK/KSB,  dugogodišnji sportski novinar, autor dvije knjige iz oblasti sporta, dobitnik priznanja novinar Kantona u nekoliko navrata, dobitnik bronzane plakete Sportskog saveza općine Travnik, Drago Marjanović-Mikac, na prijedlog Sportskog saveza općine Novi Travnik dugogodišnji sportski radnik dobitnik mnogobrojnih priznanja u oblasti sporta, Nijaz Jusufspahić, na prijedlog Sportskog saveza općine Bugojno predsjednik Žirija ” Izbora sportiste općine Bugojno ” i istaknuti dugogodišnji sportski radnik na području Općine Bugojno i Kantona, Jezdimir Miljenović prijedlog Sportskog savez općine Jajce, dugogodšnji sportski radnik i novinar i Nusret Baručija na prijedlog Sportskog saveza SBK/KSB iz razloga što  Nusret Baručija obnaša funkciju pomoćnika ministra za kulturu, sport i informisanje u resornom Ministarstvu iz zaigurno je upoznat sa postignutim rezultatima sportsita i sportskih ekipa sa našeg Kantona u 2016. godini.

Na kraju predsjednik Mirsad Ibrišimbegović obavijestio prisutne da će se ” Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2016. godinu ” održati u Općini Vitez 03. februara 2017. godine.