Info

JU Obdanište Travnik i Adela Dobrić ponovo u vrhu reforme odgoja i obrazovanja predškolske djece

Početkom oktobra 2022. godine u Banja Luci je upriličena 8. godišnja eTwinning konferencija na kojoj se među 80 učesnika našla predstavnica JU za predškolski odgoj i obrazovanje obdaniste Travnik gospođa  Adela Dobrić.

 

Pored plenarnih predavanja realizovalo se nekoliko sesija koje su radile u manjim grupama i po tematskim oblastima. Predstavljena je nova Evropska platforma ESEP. Na Konferenciji je dodijeljeno više nagrada među kojima je Plaketa za projekat nominovan za Evropsku nagradu i predata je u ruke odgajateljice iz Travnika Adele Dobrić.

“Reforma je preoblikovanje sistema radi poboljšanja i modernizacije, a eTwinning je zaista odličan alat za to. Plaketa je dodijeljena meni, ali jednako pridada svim učesnicima u projektu, bilo nas je pet medu kojima su moje dvije kolegice iz Ustanove. Vjerujem da je i to doprinjelo da naša Ustanova dobije i još ovo priznanje za kvalitetan odgojno-obrazovni rad. A nadamo se da će ga osvojiti.”

Što više daješ, širiš, pomažeš, umrežavaš se – to više dobijaš, rasteš, unapređujes svoje profesionalne kompetencije. eTwinning, najveća zajednica škola u Evropi, to zaista omogućava svima koji se bave odgojem i obrazovanje djece na svim nivoima.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript