Sport

Kadeti Travnika sve bliže naslovu!

Kadeti i juniori Travnika odigrali su proteklog vikenda utakmice 10. kola, gdje su u Bugojnu savladali svoje vršnjake iz domaće ekipe Iskre!

Podsjećamo, mladi “Veziri” su polusezonu završili na prvom mjestu, a u nastavku sezone su odigrali nekoliko odličnih utakmica te su na pravom putu da sezonu završe na prvom mjestu, odnosno kao prvaci u svojoj grupi. Na gostovanju kod NK Iskra, u odličnoj utakmici, kadeti Travnika su tokom cijelog susreta dominirali, stvarali prilike i postigli čak šest golova, a krajnji rezultat je bio velikih 6:1!

Juniori su također bili bolji od svojih vršnjaka i slavili pobjedu rezultatom 3:2.  Kadeti su vratili osmijeh na lica Travničana. Kadeti Travnika su sjajnom igrom i rezultatima uspjeli da vrate osmijeh na lice Travničana, ali i nadu da u Travniku ima nogometa i dobrih nogometaša. Nakon deset odigranih kola kadeti zauzimaju prvu poziciju na tabeli sa 27 bodova i gol razlikom 31:8. Ekipa mladih “Vezira” pod vodstvom trenera Senada Bajrića “živi” pravi fudbalski život, disciplinovano, kako na terenu tako i van terena. Mladi Travničani, pored odličnih rezultata na utakmicama, također su aktivni i odlični u školama.

“Dječaci su odlični i veliko je zadovoljstvo raditi sa ovakvom djecom koja iz dana u dan napreduju i slušaju svaku moju riječ. Mi težimo ka dobroj igri, nesebičnosti i zalaganju svakog pojedinca. Igramo za gol više i do sada je to sve bilo kako treba. U ekipi imamo odlične igrače što je dovoljan pokazatelj da se u Travniku igra i živi za nogomet i ono što je bitno je da su ovo budući fudbaleri NK Travnik, a iskreno se nadam da u ekipi ima već kvalitetnih igrača koji bi mogli zaigrati i za mlade selekcije naše zemlje. Postigli smo 31 gol, što pokazuje da smo odlični u napadu, a sa druge strane smo primili samo osam golova u deset kola, što je pokazatelj dobre igre i u defanzivi. Težimo da igramo “lopte”, pokušavamo sa pas igrom i da što više loptu držimo u svom posjedu, a samim tim stvaramo što više šansi. Djeca imaju odlične uslove za rad, igraju u novoj sportskoj opremi, a uskoro će dobiti i nove trenerke, što će ih činiti posebnim kako na terenu tako i van terena. Moram istaći da imamo najboljeg strijelca lige, kao i sve igrače na svojim pozicijama koji sjajno odrađuju svoj posao. Do kraja prvenstva je ostalo još osam kola i nadam se da ćemo sa ovakvom igrom zadržati prvo mjesto”, rekao je trener Bajrić.

 

Admir Mujčić