Politika

Kantonalni odbor SBB usvojio Prijedlog Strategije razvoja SBK

Kantonalni odbor Saveza za bolju budućnost Srednjobosanskog kantona  održao je u Travniku 2. redovnu sjednicu.Na početku sjednice predsjednik Kantonalnog odbora Almir Švago je prisutne članove KO upoznao sa radnjama i aktivnostima koje je poduzeo u proteklom periodu.

 

Između ostalog, Švago je boravio u radnim posjetama skoro svim Općinskim odborima SBB u Kantonu, kojom prilikom se upoznao sa stanjem u Općinskim odborima, kao i radom Vijećnika u istim. Zaključeno je da je stanje na terenu jako dobro, i da će SBB  u punom kapacitetu uzeti učešće u svim nadolazećim aktivnostima.

 

Almir Švago, predsjednik KO SBB SBK

 

Na sjednici je razmatran i usvojen Prijedlog strategije razvoja SBK, a koju će SBB prezentovati građanima u narednom periodu.

Tom prilikom je KO izabrao i Kantonalni izborni štab a koji će preuzeti operativnu ulogu rada KO, kako je to predviđeno Smjernicama SBB.

Na kraju sjednice izabrani su i potpredsjednici KO i to: Zulfo Purić iz Travnika, Edina Hrustić iz Viteza,  Đemal Bilanović iz Bugojna i Mujo Zulum iz Fojnice.

 

Predsjednik KO SBB SBK

     Almir Švago