Travnik

Inicijativa vijećnice Vidović za renoviranje Gradske knjižnice – biblioteke

Vijećnica  Marija- Silva Vidović ( HDZ 1990, Hrvatska koalicija za Travnik) na 11. sjednici OV Travnik pokrenula je inicijativu da se renovira Gradska knjižnica – biblioteka  Travnik uz obrazloženije:

 

 –Knjižnice svojim uslugama potiču i šire opće obrazovanje, stručni i naučni rad, a osobito  se zalažu da svi slojevi stanovništva steknu naviku čitanja i korištenja različitih knjižničnih usluga. U današnje vrijeme knjižnice postaju mjesto sastanaka, druženje, dnevnog boravka i tendencija je da budu ugodne korisnicima za duži boravak u njima pa se prilikom dopremanja nastoji knjižnične prostore učiniti upravo takvima. Kako je i samo Gradska knjižnica Travnik u jako lošem stanju počev od stolarije, sanitarnog čvora, vlage po zidovima koja prijeti uništavanju književne građe, jako loše rasvjete koja dovodi do kratkih spojeva itd, istu je potrebno renovirati. – pojasnila je vijećnica Vidović.

 

Kolegij Općinskog vijeća je inicijativu ocjenio kao  prihvatljivu, uputio je nadležnim službama da se izvrše pripremne radnje ) i prilikom planiranja proračuna  osiguraju  sredstva.