Crna hronikaHronika

Kantonalno tužilaštvo Travnik pokrenulo istrage u slučaju pogibije tri radnika

Kantonalno tužilaštvo Travnik pokrenulo je istrage nakon što su se na području Srednjobosanskog kantona tokom jučerašnjeg  dana u razmaku od samo 10 minuta dogodile dvije teške nesreće na radu u kojima su  život  izgubila trojica radnika.

 

 

Sulejman Topić (23) iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja  i Dževad Čorbadžić (46) iz Bijelog Polja kod Mostara, radnici mostarske firme “Izgradnja Tojaga”, poginuli su jučer u Gornjem Vakufu/ Uskoplju  prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacije na glavnoj gradskoj ulice, kada se na njih obrušila zemlja.

Samo desetak minuta kasnije, na gradilištu u Vitezu se dogodila nesreća u kojoj je poginuo 40-godišnji Ivo Kozina iz Novog Travnika.

Kozina je radio na postavljanju fasade na tržnom centru “FIS” u Vitezu kada je pao sa skele sa visine od oko šest metara. On je odmah nakon nesreće prevezen u bolnicu u fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, gdje je  usljed teških povreda, preminuo.

Oba slučaja prijavljena su Kantonalnom tužilaštvu Travnik  koje je naredilo obdukciju tijela stradalih i pokrenulo  istrage.