InfoTravnik

Ključeve novih stanova dobija 20 raseljenih porodica

U petak (11.10.2019. godine) na lokaciji novoizgrađene zgrade na Dolac Lašvi nadomak Travnika  bit će upriličena dodjela ključeva za 20 raseljenih porodica u okviru Projekta „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja“ – CEB II, kojeg na području Federacije BiH implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

 

 

Ukupna vrijednost novoizgrađene zgrade u Općini Travnik iznosi 1,9 miliona KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo kreditna sredstva u iznosu od 1,3 miliona KM. Ostatak sredstava je učešće Općine koja je obezbijedila zemljište, projektnu dokumentaciju, dozvole, usluge nadzora nad izvođenjem radova i priključenje objekta na potrebnu infrastrukturu.

Završetkom ovog posdprojekta čiju implementaciju je provodilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak BiH i Općinom Travnik, svoj dom će dobiti 20 raseljenih porodica koje su bile smještene u objektima kolektivnog centra u Travniku.

 

Potpisivanje ugovora za početak projekta u Docu na Lašvi

 

Svečanosti uručenja ključeva prisustvovat će federalani ministar raseljenih osoba i izbjeglica dr.sci. Edin Ramić, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fonda za povratak BiH, resornog kantonalnog ministarstva SBK i CRS-a.