Crna hronika

Kod Travničanina pronađen kilogram droge „speed“ -a

Policija je privela dvadesetogodišnjeg Travničanina nakon što je u njegovom stanu pronađen kilogram droge „speed“, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnji poslova Srednjobosanskog kantona. (MUP SBK)

 

-Navedenoj akciji je prethodilo prikupljanja operativnih saznanja, praćenja i duže opservacije kriminogenih osoba, a ista je izvedena na području općine Travnik, u ulici Mehmeda Spahe, gdje je na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršen pretres stana koji koristi A.H. rođen 1990.godine. Prilikom pretresa pronađeno je oko 1 kg bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, koja je upakovana u 10 većih i 100 manjih pvc vrećica, što ukazuje da je ista bila pripremljena za prodaju na tržištu. – saopćeno je iz Mup-a SBK.

Kod  A.H. (20) pronađena je i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni je lišen slobode i protiv njega slijedi podnošenja Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.