Crna hronikaHronika

MUP SBK: U Travniku i Bugojnu izvršeni pretresi, pronađeni narkotici

U nastavku pojačanih planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom protekle noći u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom realizovali tri  akcije na području Bugojna i jednu akciju na području Travnika.

 

 

Sinoć oko 20 sati u ulici Kulina Bana, općina Bugojno policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osobe Z.A. rođen 1997.godine iz Bugojna. Tom prilikom kod istog je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U nastavku aktivnosti, navedeni službenici su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, općina Bugojno, koje koristi B.E. rođen 1997.godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađeno je 15 pvc vrećica sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

Sinoć u vremenu od 21,15 do 22,20 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili pretres kuće i pratećih objekata na adresi Gromile, općina Bugojno, koje koristi A.Z. rođen 1979.godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Proteklog vikenda službenici MUP-a SBK izveli su uspješne akcije na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Viteza, Travnika, Donjeg Vakufa i Bugojna.

 

Uspješna akcija izvedena je sinoć  i na području Travnika, gdje su oko 20,10 sati u ulici Derviša Korkuta – Kalibunar, općina Travnik policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu i pregled osobe M.H. rođen 2005.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.  

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.