Život

Majka Wernera Ajdarija finansirala obnovu mosta!

 

Učenjem dove pored obnovljenog mosta na putu koji vodi od Turbeta prema Karauli, na lokalitetu Nula ozvaničen je završetak radova. Most preko Karaulske Lašve  koji je bio oštećen od poplava svojim sredstvima obnovila je Habiba Salkica, majka ubijenog Wernera Ajdarija kojeg su ubili pripadnici zločinačke organizacije Zijada Turkovića.

-Ovo sam halalila. Hvala Bogu mogla i dala za obnovu mosta. Za svog sina dok sam živa, dok budem mogla, davat ću i djelovati humanitarno i dalje. Šta mogu, da mogu crkla bih, ali ne mogu. Boravim u Švicarskoj, ovdje provodim stare dane. Ja ovdje nema ništa sa Bosnom, ali opet ima dragi Allah, sve vidi. – kazala nam je kroz plač starica koja  je zajedno sa mjesnim imamom proučila dovu za svog sina.

 

 

Dovu je pročio Salih ef. Arslanović, imam iz travničkog naselja Karaula koji je istaknuo kako je teško i pobrojati sve ono što je Habiba učinila za ovu lokalnu zajednicu.

-Ovaj most koji spaja ljude približit će je još više Gospodaru svijetova i uvesti je u Džennet, kao i njenog sina ako Bog’ da, Wernera Ajdarija. Allah voli one koji su dobročinitelji, a naša hadži Habiba spada u red onih koji uistinu dobra čine. Molimo Boga da ovaj čin dobra, ovaj most koji je obnovila, a pred dušu svog sina, da joj primi kao čin dobra. – kazao je efendija Arslanović.

Pored mosta koji sada ima i trotoare za pješake i ogradu, stoji i spomen ploča u znak sjećanja na svirepo ubijenog Wernera Ajdarija.