Mersiha Beganović oduševljava tehnikom oslikavanja lica

Travničanka Mersiha Beganović pet godina profesionalno se bavi šminkanjem.  Ljubav prema ovom poslu dugo traje, a prije pet godine počela je profesionalno raditi, nakon niza edukacija izvan granica naše zemlje. U posljednje vrijeme pažnju je izazvala tehnikom ocrtavanja lica.

 

– Svaki šminker vremenom stvara svoj stil i gradi se kroz iskustvo i edukacije. Osim što usavršava tehnike, stilove, bar jednom ne odoli izazovu da crta po svom licu. Ja sam taj primjer iz prakse, nakon prvog facepainta, za svaki sljedeći se samo rađala ideja. Moji radovi naišli su na pozitivne kritike, što mi je dalo još više motivacije za rad. Projekt koji je realiziran s Kamernom scenom Pozorišta Travnik prvi je takve vrste i ponosna sam na to. Nadam se da će ih u budućnosti biti još i više – naglašava Mersiha.

Mersiha Beganović

 

Ona radi sve vrste šminkanja, ali daje mogućnost zainteresiranima da nauče sve o dobrom šminkanju, piše Avaz.

 

– Radim sve vrste šminkanja, ali najviše svečano šminkanje za posebne prilike kao što su vjenčanja, maturske večeri… Radila sam šminkanje modela za revije nakita u Sarajevu. Radim na projektima Plesnog studija ‘Maya'i Pozorišta Travnik. Osim toga, organiziram i jednodnevne kurseve šminkanja za sve one koji se žele obučiti za profesionalno i lično šminkanje – kaže nam Mersiha Beganović.

 

(avaz.ba)