Centralna BosnaZdravlje

Mikrobiološki laboratorij JU Bolnica Travnik u novim prostorima

JU Bolnica Travnik danas je upriličila malu svečanost u povodu završetka radova na adaptaciji novih prostora za Mikrobiološki laboratorij koji će biti smješten u podkrovlju bolnice. Ovom prilikom prezentirani su i savremeno uređeni prostori Oftamološkog odjela na kojem su za mjeseca dana uspješno izvedena 24 operativna zahvata.

 

 

-Odjel za patologiju trudnoće uređen je prije tri godine i čekamo da se odobre sredstva za prijem osoblja. Oftamološki odjel je prije mjesec dana počeo da izvodi operativne zahvate. U podkrovlju smo uredili savremenu Mikrobiologiju, a prosotor koji su ranije koristili bit će adaptiran i tu ćemo uskoro smjestiti Infektološki odjel. – kazao je prim.dr. Mirsad Granov, direktor JU Bolnica Travnik, naglašavajući kako je ova zdravstvena ustanova i prošle godine pozitivno poslovala.

Kantonalni premijer Tahir Lendo naglasio je kako Vlada kojoj je na čelu već dva mandata radi na poboljšanju stanja u zdravstvu.

-Imamo nekoliko ciljeva, stabilan i održiv zdravstveni sistem, poboljšanje usluga, kapitalna ulagnja, tehnološko jačanje i jačanje statusa zadrvstvenih radnika. Rezultati su vidni na svim poljima i vidni su pomaci u poboljšanju usluga i odnosu prema pacijentima. Mi idemo korak po korak. – kazao je premijer SBK, Tahir Lendo.