Kult ARTScena

Zijah Sokolović večeras pred travničkom publikom

U okviru kulturne manifestacije „Travničke pozorišne svečanosti“ večeras će se travničkoj publici predstaviti poznati bh. glumac Zijah Sokolović sa predstavom „Kobajagi donijela me roda“ – komedija uzvraća udarac, koja je napravljena u sklopu projekta Evropske Unije.

 

 

Sam autor na današnjoj konferenciji za novinare kazao je kako ga za Travnik vežu divne uspomene , kako za grad , tako za ljude koje upoznao.

-Živeći u Austriji, tražeći svoj umjetnički prostor, u Salzburgu sam napravio jedan projekat, Evropski projekat. To je da se od riječi prave predstave. Znači od jedne riječi pravimo predstavu. Večeras je to riječ rođenje. Da li jedan glumac od jedne riječi kao što je to rođenje može da napravi jednu predstavu koja treba da bude duhovita i zanimljiva. Predstva je informativna jer govorim kako sam se rodio. Nakon toga su nastale predstave kao što su Telefon, Matematika, te ozbiljne  predstave Droga i Porodično nasilje za koju sam dobio Evropsku nagradu. Kasnije sam napravio još dvije predstave Demokratija i Ravnopravnost. – rekao Sokolović.

 

Predstavu „Kobajagi donijela me roda“ možete pogledati večeras od 19,30 sati u velikoj sali Centra za kulturu Travnik gdje možete rezervisati i kupiti ulaznice.