Biznis

Ministar Hrnjić potpisao 14 ugovora za podršku održavanja postojećih radnih mjesta

Ministar privrede Srednjobosanskog kantona,  Nisvet Hrnjić potpisao je danas Ugovore o implementaciji odobrenih sredstava sa privrednim subjektima koji su ostvarili pravo po osnovu Javnog poziva za odabir privrednih društava i obrtnika kojima će se rasporediti finansijska sredstva za održavanje postojećih radnih mjesta od 20.08.2021.godine.

 

 

-Odlukom Vlade Srednjobosanskog kantona o raspodjeli sredstava sa pozicije “Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima – poticaji privredi” utvrđena je raspodjela finansijskih sredstava iz Budžeta Srednjobosanskog kantona za 2021.godinu za 26 izvozno orjentisanih preduzeća u ukupnom iznosu od 110.000 KM i 40 privrednih subjekata iz oblasti drvoprerađivačke industrije u ukupnom iznosu od 180.000 KM. – saopćeno je iz Ministarstva privrede SBK.

 

Danas je izvršeno potpisivanje Ugovora sa korisnicima sredstava koji su ostvarili pravo na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava sa pozicije “Subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima – poticaji privredi”, a koji zapošljavaju preko 50 radnika.

Potpisivanju ugovora sa Ministarstvom privrede Srednjobosanskog kantona prisustvovali su predstavnici privrednih subjekata – izvozno orjentisanih kapaciteta: CARLLATO d.o.o. Travnik; GLOBUS-konfekcija d.d. Kiseljak; NOBIL d.o.o. Travnik; ALFA d.o.o. Travnik, RZG BOSNA METAL d.o.o. Busovača i predstavnici privrednih subjekata – oblast drvoprerađivačke industrije: AUREUS d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje; PROMO d.o.o. Donji Vakuf, ROSE-WOOD d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, PALAVRA d.o.o. Travnik, KONTINENTAL d.o.o. Kiseljak, DIVAN d.o.o. Vitez, KARAŠIN KOMERC d.o.o. Bugojno, IDEX GROUP d.o.o. Busovača, ROCCAFORTE d.o.o. Vitez.

Korisnici sredstava imaju obavezu da ista koriste namjenski, a nakon implementacije finansijskih sredstava podnesu konačni Izvještaj o implementaciji i rezultatima ostvarivanja projekta.

Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona nastavlja tokom ove sedmice sa potpisivanjem Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava sa privrednim subjektima, općinama, mjesnim zajednicama i nevladnim organizacijama.