Kultura

Promovisana knjiga INSTRUMENTALNI SEVDAH – MUSTRA ZA LETEĆE ĆILIME“ – Zbirka autorskih kompozicija i aranžmana

U sklopu kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2023” sinoć je u Centru za kulturu općine Travnik promovisana  knjiga “INSTRUMENTALNI SEVDAH – MUSTRA ZA LETEĆE ĆILIME“ – Zbirka autorskih kompozicija i aranžmana.

 

Na interesantan način voditelj, moderator Kenan Kavazović uveo nas je u ovu promociju, zajedno sa idejnim tvorcem Mustre, Taikom Ganićem i članovima benda, Almir Kukić, poznatiji kao Asp The Great. Da podsjetimo, zbirka autorskih kompozicija i aranžmana „Instrumentalni sevdah – Mustra za leteće ćilime“ nudi ukupno 10 kompozicija. Autor kompozcija je Taik Ganić, notne zapise je uradio Eman Ganić, recenziju potpisuje Amir Misirlić, a za naslovnu stranu je korištena fotografija Mirsada Mujanovića na kojoj je balerina Zulejha Kečo.

Sinoć  gosti, Amir Misirlić, novinar i publicista i Nermin Kozlo, akademski slikar pričali su o saradnji sa Mustrom, zajedničkim pjesama, motivima slika koji su unutar knjige, te se dotakli nekih lijepih sjećanja tokom njihove saradnje.

Također, prisutni su imali priliku čuti  izvode iz recenzija, te kompozijcije koje uistinu imaju poseban “Mustrin pečat”.

Čestitamo Mustra Orchestra, 10 godina divnog rada i želimo mnogo sreće u nastavku rada.

Sinoć ja promocija, uz nastupe na jazz festivalima u BiH i u zemljama regije jedan je od sadržaja kojim ovaj travnički bend obilježava 10 godina djelovanja.