Info

Na Vlašiću za vikend manifestacija ‘Ljuta greda 2022’

Tradicionalno obilježavanje manifestacije “Ljuta greda”, ove godine bit će održano 6. i 7. augusta na Vlašiću. Ovogodišnja manifestacija čiji je organizacijski odbor formiran od predstavnika boračkih udruženja sa područja općine Travnik. se održava pod okriljem slogana „ S Vlašića je krenulo bosansko proljeće“.

Manifestacija “Ljuta greda” i ove godine uključuje niz programskih sadržaja i aktivnosti, a kao i prethodnih godina započinje planarskim pohodom “Stazama heroja“ koji će se održati u subotu sa početkom od 13:00 sati. Kako ističu organizatori, ovom prilikom uz druženje uz logorsku vatru i čas historije, namjera im je evocirati uspomene na borce iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.

U nedjelju, sa početkom u 11:30 sati predviđeno je polaganje cvijeća na spomen-obilježje poginulim borcima, te obilježavanje centralne manifestacije uz bogat vjerski i kulturno-zabavni program, te obraćanje zvaničnika i gostiju.

Iz Organizacijskog odbora manifestacije “Ljuta greda 2022” pozivaju sve zaintersirane da dođu na Vlašić i da u znak sjećanja na slavne dane svih pripadnika ARBiH, odaju počast svima onima koji su doprinijeli u oslobađanju zazuzete teritorije.

Također, ovom prilikom će biti prezentirane informacije o trenutnoim radovima na izgradnji spomen-obilježja palim borcima na platou Ljute grede, koje će podsjećati na dane iz odbrambeno-oslobodilačkog rata.