Biznis

Načelnik Kenan Dautović uručio zahvalnicu ministru Nisvetu Hrnjiću za podršku sajmu ITReboot

Načelnik općine Travnik Kenan Dautović uručio je zahvalnicu ministru privrede Srednjobosanskog kantona Nisvetu Hrnjiću za podršku u organizaciji i realizaciji prvog Sajma informacionih tehnologija IT.Reboot 2021 koji je od 22. do 24. oktobra održan u Travniku.

 

Ovaj sajam u organizaciji općine Travnik, Centra za edukaciju mladih Travnik i BeeZone – Biznis inkubatora ima za cilj promociju vrijednosti IT industrije i njenu afirmaciju na prostoru Srednjobosanskog kantona. Želja organizatora je da sajam u budućnosti postane mjesto održavanja konferencije, povezivanja, edukacije i događaj kojim se želi zajedno graditi budućnost.

 

U ime organizacionog odbora sajma ITReboot 2021 načelnik općine Travnik Kenan Dautović uručio je zahvalnicu za podršku u organizaciji i realizaciji sajma ministru Nisvetu Hrnjiću.

-Finansijska sredstva u iznosu od 20.000 KM, Ministarstvo privrede Srednjobosanskog kantona odobrilo je na osnovu Odluke Vlade Srednjobosanskog kantona o raspodjeli sredstava sa pozicije „Subvencije privatnim preduzećima i preduzetnicima za učešće na sajmovima i izložbama“. – saopćeno je iz Ministarstva privred SBK.