Scena

Najavljen „MALI RASPJEVANI GRAD” – prvi travnički festival autorskih pjesama za djecu

Svečano, uz zvuke fanfara Muzičkog društva Travnik večeras je  u Centru za kuturu općine Travnik, najavljen je Prvi travnički festival autorskih pjesama za djecu, simbolično nazvan „MALI RASPJEVANI GRAD“. Festival je najavljen kao koprodukcijski projekat Javne ustanove „Centar za kulturu općine Travnik“ i Muzičkog društva Travnik, a više o festivalu govorili su Taik Ganić, direktor Centra za kulturu općine Travnik, te predsjednik i sekretar Muzičkog društva Travnik, Safet Beganović i Alem Čančić.

 

– „Centar za kulturu, u skladu sa primjerima dobre prakse, koji se ogledaju u nizu realiziranih projekata u prethodnim godinama, a namijenjenim našim najmlađim sugrađanima, nastavlja sa produkcijom vlastitih programa, kao i koprodukcijskih saradnji. Predstavlja nam veliko zadovoljsto da ćemo biti dio novog projekta, Prvog travničkog festivala autorskih pjesama za djecu „MALI RASPJEVANI GRAD“ a koji će upotpuniti, već bogatu, kulturnu ponudu našega grada. Festival će se održati u oktobru ove godine, a zahvaljujući saradnji Centra za kulturu općine Travnik sa Javnim ustanovama i Udruženjima iz Bosne i Hercegovine te zemalja regije i zemalja Evropske unije, festival će imati i međunarodni karakter“ – rekao je direktor Centra za kulturu,  Taik Ganić.

 

– Predstavlja nam čast i obavezu da damo svoj doprinos u realizaciji festivala „MALI RASPJEVANI GRAD“. Članovi našeg Duvačkog orkestra će uzeti aktivno učešće prilikom pripreme i svih aktivnosti neophodnih za jedan ovako zahtjevan projekat. – rekao je dirigent Muzičkog društva Travnik, Safet Beganović.

– Ciljevi festivala su u skladu sa planiranim ciljevima društva a odnose se na popularizaciju domaćeg muzičkog stvaralaštva te edukaciju novih, mladih muzičkih izvođača. – naglasio je podpredsjednik Muzičkog društva Travnik,  Alem Čančić.

Podršku festivalu pružit će i Općina Travnik te Vlada SBK/KSB. Organizatori festivala pozivaju izvođače da prijave učešće u programu festivala.