Travnik

Narednih dana očekuju nas vrlo niske temperature

 

 

Jutros su u Travniku zabilježeni „debeli“ temperaturni minusi. Zavisno od mjernog mjesta temperatura se kretala od -13 do -15. Tokom dana temperature su bile više i ugodnije.

Prema najavama meteorolog narednih nekoliko dana očekuju nas veoma  niske temperature.   Do velikog zahlađenja dolazi uslijed  djelovanja zračne mase sa područja Euroazije.  Temperature ispod prosječnih vrijednosti za januar bilježit će se u regiji zapadnog Balkana.

U petak će jutarnje temperature biti od -14 do -7 stepeni, a na jugu od -4 do 1 stepen celzija. Na planinama će se temperature spustiti i do -20 stepeni. Dnevne temperature će biti od -11 do -5, na jugu od -2 do 4 stepena. U subotu također izrazito hladno vrijeme s temperaturama od -17 do -10, na jugu od -5 do -1 stepen, a na planinama i visoravnima do 24 stepena ispod nule. Dnevne temperature od -12 do -6, na jugu od -3 do 1 stepen.

U nedjelju se očekuje slično vrijeme, jutarnje temperature od -18 do -10, na jugu od -5 do 1, a na planinama do -22 stepena. Dnevne temperature od -10 do -4 i na jugu od -3 do 2 stepena.

Tokom naredne sedmice, od 9. do 15. januara 2017. godine, zadržat će se slično vrijeme s dosta niskim temperaturama te će dnevne također ići prema nuli.