Politika

Nermin Nikšić u Travniku: Preovladavaju nacionalističke priče!

Iako su lokalni izbori ne preovladavaju lokalne teme, nego nacionalističke priče,  kazao je tokom današnje posjete Travniku predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) , Nermin Nikšić.

-Stranke koje su na vlasti nastoje narod da zabave pričama o nacionalizmu, mržnji, podjelama i strahu. Sve pod plaštom okončanja pljačke narodne imovine. Posljednji slučaj je Fabrika duhana Sarajevo i mi smo danas podnijeli krivičnu prijavu. – kazao je Nikšić.

Prisutnima su se obratili i kandidat za načelnika Općine Travnik, Slavko Sikirić i nosilac liste SDP-a za Općinsko vijeće Travnik, Salim Šabić.

Šabić se zahvalio predsjedniku Nikšiću na posjeti i podršci, te se osvrnuo  na proteklu kampanju.

-Naša predizborna kampanja je bila revizija nelegalnih boraca, 100 kilometara autoputa, naša kampanja je bila i puštanje u rad tunela 1. mart. Isto tako naša kampanja je bila i 101 inicjativa u Općinskom vijeću Travnik, što pokazuje da je Klub vijećnika SDP u OV Travnik najaktivniji. – kazao je Salim Šabić nosilac liste SDP za OV Travnik.

Slavko Sikirić, kandidat SDP-a za načelnika Općine Travnik je istaknuo kako se kandidovao na inicjativu svojih prijatelja kako bi Program SDP-a proveo u Travniku.

-Želimo da poboljšamo Travnik.  Ne zbog mene , nego zbog svih Travničana i tražimo podršku svih Travničana. – poručio je Sikirić.

U nastavku posjete Travniku Nermin Nikšić je zajedno sa kandidatima i članovima SDP-a prošetao gradom.