TravnikŽivot

Norveški humanitarac pomaže travničkom Udruženju „Sreća za sve“

Norveški humanitarac Kare Gronli i veliki je prijatelj našeg sugrađanina Zekerijaha Jašarevića odlučio je pomoći travničkom Udruženju „Sreća za sve“ kroz novčanu donaciju. Ovaj humanitarac poznat po svojim akcijama, a proglašen je počasnim konzulom Burkine Faso gdje realizovao mnoge humanitarne akcije.

 

 

S obzirom da ga za naš grad vezuje prijateljstvo sa našim sugrađninom Zekerijahom Jašarevićem koji već godinama uspješno posluje u Norveškoj, a u našem gradu je obnovio restoran „Kastel na Hendeku“ odlučio je da donira određena novčana sredstva u našem gradu.

 

Tim povodom organiziran je sastanak sa načelnikaom općine Admirom Hadžiemrićem i predstavnicima humanitarnog Udruženja „Sreća za sve“ Travnik. Sastanku su prisustvovali i najmlađi članovi ovog Udruženja sa svojim roditeljima.

Prvi čovjek Općine Travnik obećeo je osigurati prostorije za Udruženje koje okuplja 35 porodica sa djecom i odraslim osobama sa posebnim potrebama, potvrdila nam je Emina Alispahić, osnivačica i predsjednica Udruženja „Sreća za sve“.

-U prostorijama Udruženja bit će instalirana senzorska sobu sa najkvalitetnijim potrebnim aparatima. U toj sobi će se nalaziti sva potrebna dijagnostička pomagala za djecu koja su članovi udruženja. – izjavio je načelnik Hadžiemrić.

Humanitarno Udruzenje “Sreća za sve” Travnik osnovano je kao pomoć i podrška djeci, ali i odraslim osobama sa poteskoćama u razvoju. Misija Udruženje je poboljšati kvalitet života tih kategorija, ali i samih roditelja koji su glavni faktor za razvoj svakog djetata, a pogotovo djeteta sa kojim treba puno rada i odricanja.

Udruženje trenutno ima 35 porodica , a broj se jako brzo povećava.

-Do sada su se naše aktivnosti svodile na uključivanje djece i odraslih osoba sa poteskoćama u sve sfere života, te smo isli u fitness centre, na plivanje, izlete i razne druge aktivnosti prilagođene njihovim mogućnostima. – kazala predsjednica Alispahić.

Sama ideja za osnivanje Udruženja je rezultat borbe jedne majke koja je imala djete sa poteskoćama u razvoju, svakodnevno se suočavala sa potrebama te djece i njihovih roditelja, te se nakon smrti sina, bol pretvorila u pomoć toj najosjetljivoj kategoriji društva.