Nove usluge za pacijente i savremena oprema u ORL ambulanti u JU Bolnica Travnik

U ORL ambulante Javne ustanove Bolnica Travnik instaliran je najsavremeniji ORL radni stol koji ima maksimalne  mogućnosti kod dijagnostike za ovu vrstu pacijenata. Oprema je kupljena zahvaljujući angažmanu menadžmenta Bolnice i to znači da pacijenti sa područja SBK neće morati ići zbog dijagnostike u druge centre.

 

 

-ORL radni posjeduje OTO mikroskop i to je veliki benefit jer će se uho moći pogledati mikroskopom. Planiramo raditi i male intervencije na uhu u lokalnoj anesteziji. Posebno se radujemo i skoroj nabavi sonde za endo video laringoskopiju,a to je jedna posebna procedura pregleda glasnica i grkljan  koju su pacijenti mogli obavljati samo na kliničkim centrima. To nam je važno jer se mi bavimo operacijama glasnica i grkljana. To će nam olakšati procedure. – kazala nam je  dr. Vildana Bahtić, šefica Odsjeka za ORL  u  JU Bolnica Travnik.

ORL odjel u travničkoj Bolnici unazad pet godina radi operativne zahvate, od operacija krajnika kod djece, tumora vrata, cisti vrata i operacije štitne žljezde. Pored toga rade i korekcije na ušima, a u planu su i operacije unutrašnjeg i vanjskog uha. Izvođene su i operacije na jeziku, operacije grla, glasnica, a rađene su i operacije tumora grkljana što je u domenu zahvata koje inače obavljaju klinički centri.

 

Dragi gost

 

Na maloj svečanosti, kojoj su prisustvovalu uglavnom  zaposlenici JU Bolnica Travnik, pridružio se i uvaženi prof. dr. Salahudin Dizdarević – Saša, poznati bosanskohercegovački stručnjak iz oblasti hirurgije. Upravo u travničkoj bolnici ovaj vrsni hirurg započeo je svoju liječničku karijeru.

 

prim. dr. Mirsad Granov i prof. dr. Salahudin Dizdarević – Saša

Generacije Travničana i drugih okolnih mjesta pamte ovog izvrsnog hirurga i čovjeka koji mnogima pomogao svojim znanjem i vještinom. Njegov dolazk obradovao i zaposlenike JU Bolnica Travnik.