Preko 100 događaja u okviru Dana općine Travnik

Ovogodišnji, osmi po redu, Dani općine Travnik ponudit će preko 100 događaja u kojima će učestvovati preko 1.400 sudionika, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni programski sadržaji ove manifestacije. Dani općine Travnik počinju 15. marta i završavaju 30. marta.

 

 

Dani općine Travnik postali su jedna od najvećih i najsadržanijih manifestacija koje organizira jedna općina u BiH, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Posebna pažnja ove godine bit će data održavanju partnerski veza Travnika sa gradovima pobratimima.

-Posebnu pažnju posvetit ćemo uspostavi partnerskih odnosa sa gradovima iz bivše Jugoslavije sa kojima je postojala saradnja. Svoj dolazaka na manifestaciju potvrdili su predstavnici partnerskih gradova Makarske (Hrvatska), Lajpciga (Njemačka), Karpoša (Makedonija), Gornjeg Milanovca (Srbija), te počasni građani Damir Zorić i Mihael Vajhert  (Michael Weichert). – kazala je Aida Daul, predsjednica Organizacinog odbora.

Centralni događaj je Svečana sjednica Općinskog vijeća Travnik koja će biti održana 21. marta u 11 sati u sali Centra za kulturu općine Travnik.

I ove godine Općina Travnik organizira zajedničko vjenčanje na Starom gradu, a za mladence je osigurano sve besplatno za ovaj važan trenutak.

 

-Imamo prijavljenih pet parova iz Travnika i Novog Travnika. namjera nam je da narednih godina imam još više parova iz cijele BiH, pa i iz drugih zemalja. – rekla je Mirjana Lovrinović, članica Organizacinog odbora.

 

Početak manifestacije Dani općine Travnik ozvaničit će promenadnim koncertom kroz Bosansku ulicu najavit će članovi Duvačkog/Puhačkog orkestra Muzičkog društva Travnik i mažoretkinje Centra za kulturu u četvrtak 14. marta od 18 sati.