ServisTravnik

Očistimo i uredimo naš Travnik zajedno!

Pozivamo sve društveno-odgovorne građane i udruženja Travnika da se samoinicijativno organiziraju u akciji čišćenja i uređenja dijelova teritorije općine Travnika koji je protekle sedmice, uslijed jakog nevremena zadobio značajne materijalne štete.

 

 

Nakon što su sve raspoložive snage Civilne zaštite općine Travnik, mjesne zajednice, javne ustanove i brojni pojedinci sanirali prvobitno nastalu štetu, potrebno je još dosta dodatnog napora kako bi se očistilo i uredilo područje općine Travnik.

Stoga, ukoliko ste u prilici, u subotu, 29.07. 2023. godine, pozivamo vas da prije svega u svojoj bližnjoj okolini doprinesete u čišćenju i uređenju, a zatim i na onim područijma koju su najviše stradala.

Građanima će u subotu biti na raspolaganju JKP Bašbunar, koji je također na terenu 24 sata, te će tokom cijelog dana odvoziti svo skupljeno smeće. Stoga vas molimo da prikupljeni otpad grupišete na mjesta uz cestu, koja su dostupna za odvoz.

Koordinator na aktivnostima čišćenja i uređenja je šef radne jedinice Čistoća u JKP Bašbunar Amir Hujdur, kojeg možete kontaktirati putem broja telefona 061 366 168.