Sport

Odigran 1. Božićni rukometni turnir „Nova Bila 2019“

U nedjelju, 15. prosinca/decembra  u Novoj Biloj odigran je 1. Božićni rukometni turnir „Nova Bila 2019“. Na turniru su pored domaćina RK Nova Bila, sudjelovali RK Travnik, RK Kiseljak i ŠR Čelik Junior.

 

 

Turnir su otvorili domaćini općinskim derbijem i utakmicom protiv RK Travnik, a pobjeda s jednim pogotkom razlike na kraju pripada Travničanima. Drugu polufinalnu utakmicu odigrali su Kiseljak i Čelik Junior, a uspješnija je bila zenička ekipa.

Utakmicu za treće mjesto igrali su  Nova Bila i Kiseljak, a pobjedu odnose Novobiljani. Finalna utakmica ovog turnira između Travnika i Čelik Junior bila je prava infarkt završnica i rukometna čarolija s preokretima i kontantno napetim rezultatom. Iako su Travničani u posljednjem napadu imali ‘zicer’ za pobjedu, utakmica je nakon 60 minuta završina neriješeno, rezultatom 35-35, a pobjedniku turnira se odlučivalo izvođenjem sedmeraca. Prve dvije serije svi su bili precizni, dok u trećoj seriju vratar Čelik Juniora brani sedmerac i tako svom klubu donosi pehar prvog Božićnog rukometnog turnira „Nova Bila 2019“.

-Cilj ovog turnira je u ovo blagdansko vrijeme odigrati prijateljske utakmice s našim prijateljskim i susjednim klubovima te kroz turnir podijeliti duh i radost nadolazećeg Božića, ali i družiti se uz prigodnu glazbu nakon odigranog turnira. Hvala svim klubovima na odzivu te fer i korektnoj igri, a uvjeren sam da će se ovaj turnir nastaviti odigravati i narednih godina. Posebne čestitke pobjednicima i proglašenim igračima koji su dopriniejli da ovaj božićni turnir bude prava rukometna čarolija za sve posjetitelje, rekao je Mario Debeljak, predsjednik RK Nova Bila.

Najboljim strijelcem turnira proglašen je Amar Hrustanović, član RK Travnik, najboljim vratarem turnira proglašen je Džan Čeljo, član ŠR Čelik Junior, dok je najboljim igračem turnira proglašen je Ivo Mišković, član RK Nova Bila.

Nakon odigranog turnira, svi sudionici su se okrijepili uz tople napitke i krafne koje je priredila Pivnica Točak.