Uspješni

Održana promocija filma u sklopu projekta Ženoine

U  zajedničkim  prostorijama  Edukacijskog  fakulteta  i  Fakulteta  za  tehničke  studije  UNT  održana  je  promocija  filma  „100  minuta  Ženoina“  u  sklopu  projekta  „Ženoine“    koji  realizuje Udruženje građana Grafx u okviru programa „Žene na izborima u Bosni i Hercegovini“, kojeg  finansira Švedska, a implementira razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

 

„Ženoine“ je priča o svim uspješnim ženama liderkama iz 10 lokalnih zajednica u BiH, koje su bile nositeljice pozitivnih promjena od početka pandemije COVID-19 pa do danas. 10 nevjerovatnih žena  iz različitih profesija, tako sličnih i srodnih, ali i tako dijametralno različitih branši, kroz film prenose  iskustva, posebnu emociju, snagu, te  mnogobrojne poruke iz kojih se puno toga može naučiti.

Većina  njih sebe ne smatra Ženoinama, jer kažu da su radile svoj posao onako kako su mislile i znale da treba,  kako ih je vodilo srce, zdrav razum i prijeko potrebna logika u momentima kada ništa nije bilo logično  oko nas. 100 minuta čiste inspiracije, motivacije, volje, želje i nade da će ovo društvo biti bolje. Svi  filmovi mogu se pogledati na YouTube kanalu Udruženja.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

U ugodnoj atmosferi, učesnicama su dodijeljena specijalna priznanja i upućen poziv da se zajedničkim  snagama učestvuje u izgradnji zajednice Ženoina koja će obrabrivati i osnaživati žene i koncept ženskog liderstva uopće. Da ta misija bude uspješna planirane su još dvije aktivnosti:

  • Konkurs „Moja Ženoina – poziv za slanje uspješnih priča žena koje su za vrijeme pandemije

imale veći utjecaj na svoju (lokalnu zajednicu) https://bit.ly/3y3nBFQ

  • Okupljanje u Facebook zajednicu „Ženoine“ u kojoj će se razmjenjivati ideje i sadržaji koji se

tiču ženskog liderstva, a podjednako su dobrodošli i žene i muškarci. https://bit.ly/3IjV6IJ

Cilj ovih aktivnosti je potaći javnost da (više) prepoznaje i cijeni uspješne Žene u svojim sredinama.

Ove i sve naredne aktivnosti u sklopu projekta Ženoina možete pratiti na web stranici i profilima društvenih mreža Udruženja građana Grafx.