Centralna BosnaInfo

Održana svečana sjednica SABNOR-a SBK/KSB

Danas je u Travniku održana svečana sjednica Saveza antifašista i boraca NOR-a SBK/ KSB (SABNOR SBK/KSB) povodom 80. godina od Prvog zasjedanja ZAVNOBiH – a i Drugog zasjedanja AVNOJ-a.

 

Tim povodom Savez antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Srednjobosanskog kantona/ Kantona Središnja Bosna dodjelio spomen značku „ANTIFA“ Ekremu Sarajliću za dopinos u realizaciji programskih ciljeva.

Zahvalnice su uručene Nevzudinu Vihriću za dopinos u širenju antifašizma i Udruženju antifašista i boraca Narodno – oslobodilačkog rata Općine Fojnica za dopinos u realizaciji programskih ciljeva.

Nagrada “Pobjednik” dodjeljena doajenu bosanskohercegovačkog glumišta, Josipu Pejakoviću za dopinos i afirmaciju antifašističkog nasljeđa.

Povelja ZAVNOBIH-a dodjeljena je Dnevnim novinama „Oslobođenje“ za dopinos u razvoju i opstojnosti države Bosne i Hercegovine na principima antifašizma. Priznanje je primila glavna i odgovorna urednica Vildana Selimbegović.

Prisutnima su se na početku sjednice obratili predsjednica SABNOR-a SBK/KSB, Amela Lolić, te predsjednik SABNOR-a BiH, Sead Đulić.

U kulturno – zabavnom dijelu programa nastupili su ženski hor Centra za kulturu općine Travnik – “Travničanke” i KUD Borac Travnik.