OO SBB Travnik upozorio na četiri mjeseca nerada  Općinskog vijeća

Predsjednik OO SBB Travnik, Tarik Šečić i vijećnici ove stranke u OV Travnik,  Mustafa Fazlić, Jasmin Kasumović i dr. Zulfo Purić  pozvali su danas predsjedavajuću Općinskog vijeća Travnik, Vlatku Lukić da sazove sjednicu jer posljednja redovna sjednica održana prije više od četiri mjeseca.

 

Podsjećamo, Općinsko vijeće Travnik održalo je posljednju redovnu sjednicu krajem prošle godine. Od tada nije bilo redovnih sjednica, a 21. marta na Dan općine Travnik održana svečana sjednica.

-Građani općine Travnik i studenti ne smiju biti taoci narušenih odnosa između vladajućih stranaka. Pozivam predsjedavajuću Lukić da sazove sjednicu Općinskog vijeća Travnik! – kazao je  danas na konferenciji za novinare Tarik Šečić, predsjednik OO SBB Travnik.

Mustafa Fazlić, predsjednik Kluba vijećnika SBB u OV Travnik podsjetio je kako je SBB podržao kantonalnu Vladu i kako je i kandidat za načelnika općine Travnik bio zajednički, ali da obaveze prema SBB-u nikada nisu ispoštovane ni u SBK ni u općini Travnik.

 

 

-Mi u Kantonu nismo u vlasti, ikao je bila obaveza da budemo i tu smo prevareni od strane SDA i HDZ BiH. Na općinskom nivou smo imali zajedničkog kandidata za načelnika, ali nisu dozvolili da SBB učestvuje u kreiranju općinskog budžeta. Nema pouzdanih podataka zbog čega se ne sazivaju sjednice OV Travnik, a znam pouzdano da smo jedina općina u SBK koja nije podjelila stipendije svojim studentima. – istaknuo  je Fazlić.

Na niz drugih problema podsjeto je vijećnik Jasmin Kasumović.

-Djeca ispaštaju zbog stipendija, a načelnik još nije dogovorio koeficijente sa općinskim službenicima. Uslijedit će tužbe i opet će se plaćati iz budžeta, tako da će ispaštati i građani. – rekao je u svom obraćanju novinarima vijećnik Kasumović.

On je poručio vlastima u Srednjobosanskom kantonu i Općini Travnik da najprije riješe smještaj Mješovite srednje škole Travnik, pa tek onda da u medijima najavljuju iseljenje iz zgrade travničke Gimnazije.